Yhteystiedot

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse:

katri.kakko(at)vihreat.fi
+358407428832

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:27542 kpl

Miksi politiikassa, miksi vihreät?

Kipinä vaikuttamiseen on kytenyt minussa jo pikkutytöstä lähtien. Kotonani käytiin pitkiä keskusteluja yhteiskunnallisista aiheista ja muistan oppineeni jo tuolloin, että jokainen mielipide on yhtä arvokas ja hyvin perustelemalla voi vaikuttaa myös silloin kun toiset ovat lähtökohtaisesti eri mieltä. Eriarvoisuus ja oikeudenmukaisuus - tai sen puute - ovat olleet ajatuksissani niin kauan kuin muistan asioita, joihin olen halunnut aikuttaa tavalla tai toisella.

Vihreät on ollut minulle puolueena ainoa mahdollinen vaihtoehto ja aikuistuttuani koin, että haluan olla aktiivisemmin vaikuttamassa yhteiskunnalliseen kehitykseen. Muutettuani takaisin lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunkiini ryhdyin vuoden 2008 kunnallisvaalien alla kunnallisvaaliehdokkaaksi. Tarkoituksenani oli olla mukana taustajoukoissa auttamassa vaalityössä ja siivittämässä näin vihreiden menestystä paikallisesti. Taustajoukoista lupauduin kuitenkin ehdokkaaksi ja yllätin itseni ja ehkä muutaman muunkin pääsemällä ensi yrittämällä kaupunginvaltuustoon. Vitsailenkin toisinaan olevani politiikan vahinkolapsi. Todellisuudessa kunnallispolitiikkaan päätyminen on kuitenkin ollut jälkikäteen ajateltuna aivan luonnollinen jatkumo elämässäni. Olen ihminen, joka ei jää sormi suussa ihmettelemään epäkohtia, vaan tarttuu asioihin ja ainakin yrittää saada aikaan muutoksia. Sen on huomannut moni muukin ja uskon, että siinä on osasyy jo ensimmäisissä vaaleissa saamaani luottamukseen.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Se on käytännön työtä sen eteen, että oma lähiympäristö, kortteli, kaupunki, kotimaa, maailma, olisi pienin askelin vähän lähempänä omaa ihannetta. Joukolla saa enemmän aikaan ja politiikassa saman ihanteen jakavat ihmiset kerääntyvät yhteen ja muodostavat yhteisen ihanteen ajamiseksi ryhmittymiä. Minun ryhmittymäni, puolueeni, on Vihreät. Olen arvoiltani vahvasti vihreä. Jaan siis vihreiden keskeiset arvot, joita ovat:

 

  • VASTUU ympäristöstä ja tulevaisuudesta. Ihmisen toiminnan tulee sopeutua ympäristön kantokykyyn. Hyvinvoinnin on perustuttava kohtuutalouteen. Emme voi elää tulevien sukupolvien kustannuksella.
  • VAPAUS kaikille. Ihmisillä tulee olla oikeus elää haluamallaan tavalla, kunhan ei rajoita toisen oikeutta samaan tai vahingoita eläimiä tai ympäristöä. Vapaus lisää onnellisuutta ja osallisuutta parantamalla ihmisten edellytyksiä päättää elämästään ja osallistua yhteiskunnan kehittämiseen eri tavoin.
  • VÄLITTÄMINEN muista ihmisistä. Kaiken toiminnan tulee olla oikeudenmukaista niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Julkisen vallan tulee huolehtia ihmisten elämän edellytyksistä, hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta.