Yhteystiedot

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse:

katri.kakko(at)vihreat.fi
+358407428832

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:27542 kpl

Kuka olen?

katri1.jpg

Taustani

Olen Katri Kakko, 36-vuotias järvenpääläinen vihreä kaupunginvaltuutettu. Olen viettänyt Järvenpäässä lapsuuteni ja nuoruuteni. Juuret kutsuivat takaisin perheen perustamisen jälkeen ja kaksi nuorimmaista lastani ovat paljasjalkaisia järvenpääläisiä jo kolmannessa polvessa. Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme poikaa ja kissa.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK). Olen työskennellyt sairaanhoitajan tehtävissä erilaisilla vuodeosastoilla ja kotisairaaloissa Helsingissä ja Järvenpäässä ja viimeisimpänä Järvenpään kotihoidossa. Tällä hetkellä toimin omais- ja lyhytaikaishoidon päällikkönä Järvenpään kaupungilla.

Sairaanhoitajuus on minulle enemmän kuin ammatti: Se on mahdollisuus katsoa yhteiskuntaa, ihmistä ja elämää hoitotyön koulutuksen ja monipuolisen inhimillisen kokemuksen kautta. Terveysalan osaamistani käytän myös aktiivisesti päätöksenteon tukena.

Tärkeitä arvoja ja toimintaperiaatteita

Päätöksenteossa pidän tärkeänä arvona oikeudenmukaisuutta: Sitä, että turvaamme yhteisin voimavaroin mahdollisuudet kaikille, myös ja erityisesti yhteiskunnan heikommille - ja usein myös hiljaisimmille - jäsenille. Oikeudenmukaisuudesta huolehtiminen edellyttää rohkeutta ja myös tahtoa toimia politiikassa yhteiseksi hyväksi oman edun tai menestyksen tavoittelun sijaan.

Terveysalan ammattilaisena sitoudun tarkastelemaan päätöksiä hyvinvointi- ja terveyserojen näkökulmasta. Se on oikein ja myös taloudellisesti välttämätöntä.

Ympäristö ja luonto on arvokas itsessään. Ihminen myös tarvitsee tervettä ympäristöä ja hyvinvoivaa luontoa. Pitkällä tähtäimellä talous ja sen kestävä kehitys on mahdollista vain silloin kun se on tasapainossa ympäristön kanssa.

Päätöksenteossa koen olevani vastuussa niin taloudesta, inhimillisestä ja sosiaalisesta pääomasta kuin ympäristöstäkin paitsi nykyisille kuntalaisille myös tuleville sukupolville.